maanantai 30. marraskuuta 2015

Eläinlääkäreitä ja koirakoulua

Kuudes viikko on ollut varsinaista hulinaa. Sen lisäksi että pentuja on ollut paljon ihmisiä katsomassa (jep, taas ollaan istuttu tuntitolkulla lattialla  :D), pennut on tarkistettu ja sirut laitettu.

Perjantaina kävi eläinlääkäri ja ystäväni Jutta Vierto kotikäyntinä tarkistamassa pennut.

Ewankin tarkistaa














Kaikki saivat saman "tuomion":
Yleisolemus normaali
Liikkeet normaalit
Pinnalliset imusolmukkeet normaalit
iho normaali
silmät normaalit
korvat normaalit
purenta normaali
sydänäänet normaalit
hengitysäänet normaalit
vatsan tunnustelu normaali
napa normaali
sukuelimet ja anaalialue normaalit
häntä normaali
pojilta tarkistettiin kivekset; osalla molemmat laskeutuneet, osalla toinen, Mutta kun pennut ovat niin pieniä, ne ehtii vielä :D Normaalia on se, etteivät ole vielä laskeutuneet.

Samalla pennut sirutettiin. Ensimmiset pennut Diva ja Dara kiroilivat sirutusta, mutta sitten keksin laittaa juuri ennen sirutusta uuden ihanan makuisen namusen suuhun, joten muut pennut eivät juurikaan edes huomanneet piikkiä.

Eläinlääkäri ihasteli pentujen olosuhteita, siis sitä että ne saavat olla asunnossa muiden kanssa eikä eristettynä. Itsekin pidän sitä tärkeänä. Viikot 3-5 ovat tärkeitä leimautumishetkiä. Sitä aikaa ei saa viettää erillään niistä asioita, joihin pennun toivotaan leimautuvan. Se tarkoittaa ihmisä, muita lemmikkejä, ääniä, hajuja, erilaisia pintoja ja tuntemuksia, ulkoilua.. jne

Pennut nukkuvat yöt omassa huoneessa, mutta muuten saavat olla vapaasti meidän kanssa.

Ulkoilusta puheen ollen; pennut ulkoilevat 4-5 kertaa päivässä. Säästä riippumatta. Pennut osaavat jo tehdä tarpeensa ulos. Kakkavahinkoja tulee sisälle todella harvoin. Pennut myös viihtyvät ulkona; ne juoksevat, leikkivät ja tutkivat paikkoja

Pipan kanssa






Ulkoilua pimeässä
                                     


Viikonloppu meni Ellan hyvässä hoivassa Tuiren ja Arin viettäessä pikkujouluja ja yöpyessä muualla. 

Heti maanantaina oli silmäpeilauksen vuoro. Pennut olivat ensimmäistä kertaa autossa. Ne matkustivat kahdessa boksissa; pienemmässä kolme ja isommassa viisi pentua. Lisäksi Ewan emo oli mukana omassa boksissaan. Ella tuli avuksi.
Matka Viitaniemen eläinlääkäriasemalle meni yllättävän hyvin. Pari pentua piipitteli mutta muuten meni melko hiljaisesti. Yleensä tällä matkalla on paljon ääntä :D
Odotushuoneessa pennut vähän piipittelivät ja hilluivat bokseissaan.









Hoitohuoneessa ell Päivi Kallioniemi tarkisti pentujen silmät ensin ennen tippoja ja pienen odottelun jälkeen tippojen kanssa. Muut pennut olivat melko rauhallisia mutta Dea pisti hanttiin (ylläripylläri). Dealla oli meno päällä eikä se olisi jaksanut olla paikoillaan.

Kaikkien pentujen silmät olivat priimaa :)

Eläinlääkärissä käynnin jälkeen pennut pääsivät koirakouluun tutustumaan. Ensin oltiin ulkona, mukana oli koirakoulun sihteeri sekä kaksi harjoittelijaa. Sitten porukalla kannoimme pennut luentosaliin. Koulutuskentälle en uskaltanut pentuja viedä, koska Jyväskylässä on kennelyskää liikkeellä. Tartunnan voi saada myös pinnoista.

Pennut eivät yhtään jännittäneet uutta tilannetta. Ottaen huomioon että niillä oli pitkä automatka ja silmäpeilaus takana, ne ei siitä piitanneet. Uusi paikka - uusi seikkailu :D

koirakoulu sihteeri Salla Tainio ihastelemassa pentuja


Noh, joku otti todella rennosti :D




Yritettiin me ryhmäpotrettiakin huonolla menstyksellä :D

Ewanin ilme...




...raskasta...

Riekkumista koirakoululla
                                       

Kotiin palattuaan pennut söivät ja ottivat piiiitkät päiväunet.

Sitten oli taas virtaa riehua...





Vähän osataan jo tehdä pikku tuhmuuksiakin..

Diva lukemassa naistenlehtiä

Dodo testaa kenkää



Ruoka maistuu erittäin hyvin

Turvotettua nappulaa ja raakaa jauhelihaa höystettynä
matolääkkeellä sekä lohiöljyllä. Herrrrkullista :D


...mutta kyllä välillä nukutaankin..










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti