tiistai 24. marraskuuta 2015

Viisi viikkoa

Pentujen rytmi muuttuu hiljalleen, ne leikkivät yhä enemmän  ja nukkuvat vähemmän. Leikki on mm keskenään painimista, emon tai mummon hännällä leikkiminen, varpaiden ja kantapäiden pureskelu (auts.. sattuu), erilaiset repimiset (mm lattiaharjan vetäminen pitkin lattioita on suosittua mutta yleensä kaikki mitä vaan voi repiä), juokseminen ja koheltaminen.

Lisäksi maailmaa tutkitaan uteliaana ja reviiri suurenee. Nyt pennut ovat jo valloittaneet koko alakerran. Omassa huoneessa vietetään vain yöt. Se pentujen mielestä vähän tylsää onkin, kun sinne suljetaan emon kanssa yöksi. Vaikka siellä on paljon aktiviteetteja ja leluja.

Emo ja Unnamummo hoitavat ahkerasti, mutta ottavat myös omaa tilaa. Välillä Ewan menee omaan koppiinsa ja sanoo pennuille, että NYT haluan olla rauhassa! Unnan hoitohalu on kyllä aika paljon vähentynyt, onneksi.

Pennut mahtuvat yhä huonommin koiraportin läpi; ja se on hyvä juttu. Kun kahdeksan pennun laumalla rynnitään, niitä ei pysäytä yhtään mikään.


Kärsimme viikon aikana 45 h sähkökatkoksenkin, mutta se ei pentujen elämää hetkauttanut.



Pennut ulkoilevat päivittäin noin 2-4 kertaa, ruuan jälkeen ja herättyään.


Päästiin ulos syömään :)

Mukana on muutkin perheen koirat.


















Paljon on käynyt vieraita pentuja katsomassa :) Yhtään eivät ujostele vieraita vaan ovat vanhempiensa tapaan hyvin sosiaalisia.

Ruokamäärä on suurentunut ja nyt viisi viikkoisina siirrytään hiljalleen kolmeen ruokaan päivässä.  Emo vielä imettää pentuja. Ruoka maistuu todella hyvin. Tulevalla viikolla tulossa toinen matolääkekuuri.

Pennuilla on nyt viralliset nimet (eivät näy vielä omakoirassa)

Saanko esitellä:

Dara Delphina






 Dom Deluise





 Davy Dutchman




Hups :D


Demi Damita





Diva Dulcina "Diva"






Dea Drusilla
(joka menee sijoitukseen)



Dodo Domingo





Dude DeNiro "Peak"



Ja kuten huomaatte, osasta on paljon kuvia ja osasta vain yksi. Johtuu siitä että nämä kyseiset pennut eivät suostuneet olemaan kuvassa vaan ihan muut asiat kiinnosti :D

Pennut ovat kyllä parhaassa iässä. Niiden kanssa on todella hienoa touhuta ja ne ovat niin ihanan aktiivisia ja leikkisiä. Suorastaan syötävän suloisia <3

Painot 24.11. Eivät ole ihan tarkat, koska pennut eivät (ylläripylläri) suostu pysymään paikallaan punnituksen aikana.

Dara Delphina 2430 g
Dom Deluise 2480 g
Davy Dutchman 2230 g
Demi Damita 2130 g
Diva Dulcina 2260g
Dea Drusilla 2250 g
Dodo Domingo 2320 g
Dude DeNiro 2730 g


Kohti uusia seikkailuja ;S

Ari ja kaverit


Perjantaina tulee eläinlääkäri tarkistamaan pennut sekä samalla ne sirutetaan. Ensi viikon maanantaina on vuorossa silmäpeilaus :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti