tiistai 17. marraskuuta 2015

Nemavet, jauhelihaa ja nappulamaistiaisia


 Pentujen neljäs viikko alkoi matokuurilla; lääkkeenä Nemavet jota annoin viitenä päivänä veteen liuotettuna ruiskulla suoraan suuhun. Ensin punnitus ja sitten oikea määrä lääkettä. Mietin miten nämä kaverukset ottaa uuden maun vastaan ja onko hankalaa saada lääke syötetyksi. 
Oli aika yllätys kun kaikki pennut söivät sen halukkaasti ja vielä nuolivat ruiskun. Oli kyllä helpoin matolääkitys ikinä :) Nemavettia tein 15 kg:n painon mukaan ja se sopivasti riitti kahdeksalle pennulle. Ewan sai myös samaan aikaan kuurin.


Ewanin imetystyyli muuttui seisovaksi pöydäksi :) Välillä toki syötiin perinteisellä tyylillä mutta pääsääntöisesti seisten.





 Torstaina 12.11. oli jälleen kynsien vuoro. Pennut olivat aktiivisella päällä (vähän väärään aikaan leikkasin kynnet) joten aikamoista hillumista oli koko homma kaikilla pennuilla. Mutta sain kaikki 144 kynttä leikattua.

Koska pennut söivät niin ahnaasti matolääkkeet, päätin jo testata jauhelihan syömistä. Pe 13.11. annoin matolääkkeen yhteydessä nokareen jauhelihaa. Kaikki söivät sen ahmien hullun kiilto silmissä :D Senjälkeen tarjosin joka päivä aina hieman enemmän jauhelihaa, kunnes sunnuntaina laitettiin kaikille nokareet pentujen ruokakaukaloon. Syömisestä tuli kunnon sekamelska. Kukaan ei pysynyt paikallaan ja kaikki yrittivät syödä jonkun toisen annosta. Voi olla että tällainen ruokakaukalo ei toimi kun pentuja on näin monta. Osa saa jatkossa ruokakupista ja osa kaukalosta. Näin varmistan että kaikki saavat oman annoksensa.


syömässä
Tänään pennut saivat jauhelihan joukkoon myös pentunappulaa. Peräti 2 turvotettua nappulaa/pentu jauhelihaan sekoitettuna.
Muistelen että edellisessä pentueessa pennut vierastivat nappulan makua, vaikka olikin sekoitettuna jauhelihaan. Mutta nämä ahmijat vetivät ruokaa kilpaa.

Hyvä on ruokahalu ja todennäköisesti ainakin ruualla koulutettavissa :D Tosin senverran jo ravistelevat ja kantavat leluja että nekin kyllä kelpaa,

Unnamummo hoitelisi pentuja koko päivän, mutta rajoitan sitä ettei Unnan valeraskaus ihan mahdottomaksi mene - siitä tässä varmaan on kuitenkin kyse. Unna olisi pentujen kanssa vaikka koko ajan, kun taas Ewan hoitaa pakolliset kuviot. Unna on kyllä todella rakastava mummo <3



Pennut kasvavat hurjaa vauhtia; herra H on meni jo viime viikon lopulla painossa Viivi -chihuahuan ohi (Viivi painaa n 1700 g).

...ja Viivihän ei tätä tilannetta rakastanut, kuten kuvasta näkee :D

Pikku Alma keksi mennä koiraportin pinnojen välistä isojen koirien puolelle. Pikkulikkaa ei jännittänyt ollenkaan, vaikka muut koirat parveilivat portin toisella puolella. Eikä muut koirat kummastellut pikkuAlmaa (eli tyttö F) vaikka se mennä teputteli niiden välistä :D Pikku Alma myös päätti vahtia emonsa ruokakuppia :D



Lari 5-v nauttii pentujen seurasta ja leikki niiden kanssa sekä makoilee pentulaatikossa pennut ympärillään. Nämä pennut tottuvat siis pikkulapsiin.



Yritin ottaa ryhmäkuvat tytöistä ja pojista. Tyttöjen kuva onnistuikin ihan kohtuullisen hyvin..




...kun taas pojilla oli himpun verran rauhoittumisongelmia...






Ääntä pennuista lähtee aika kivasti!! Edelleen nukutaan paljon, mutta yhä enemmän on myös leikkimistä. painimista ja riehumista.

Tänään on sankareilla ikää kokonaiset neljä viikkoa :)
Allaolevat kuvat otettu juurikin tänään. Osa pennuista (kuten B ja G) eivät jaksaneet pysyä paikallaan kuvaamista varten joten valitettavasti ei ole kuin yksi hieman parempi kuva tarjota..

tyttö A "pikku Ewan"

tyttö A

poika B


poika C "Pirate"

poika C

poika C

tyttö D

tyttö D

tyttö D

tyttö D

tyttö E

tyttö E

tyttö E

tyttö E



tyttö F "pikku Alma"
tyttö F


poika G "klovni"


herra H


herra H


herra H

Pentujen painot 4 viikon iässä:
A: 1846 g
B: 1852 g
C: 1652 g
D: 1506 g
E: 1522 g
F: 1702 g
E 1640 g
H: 2140 g

Pennut ovat todella ihania <3 Tuntuu jo nyt niin haikealta, että kolmen viikon päästä ne lähtevät uusiin koteihin. Tärkeä tehtäväni onkin se, että valikoin niille maailman parhaat, rakastavat ja aktiiviset kodit. Muutamia omistajaehdokkaita olen jo tavannutkin ja useita treffejä vielä tiedossa :)

Vaikka pennuista puhutaan "pikku Alma", "pikku Ewan", "Pirate" jne ne eivät tule olemaan niiden nimiä vaan värityksen tai muun takia ovat saaneet lempinimen.

Ei tälläkertaa muuta; näillä jatketaan ja pikkuisista nautitaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti