sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Odotusaika

Odotusaika sujui hyvin. Aluksi ei ollut mitään merkkejä astutuksen onnistumisesta, niinkuin ei  yleensäkään olekaan. Ewan ei kärsinyt pahoinvoinnista ja oli energinen koko tiineysajan.

Pentu-ultraan vien Ewanin 18.9. jolloin astutuksesta oli kulunut 28-30 vrk. Ultrassa näkyi pieniä aussien alkuja <3 Määrää oli mahdoton sanoa, mutta samassa ultrakuvassa näkyi kolme pikkuista. Ewan siirtyi penturuokaan.

Olimme samana päivänä lähdössä viikoksi Lappiin Saariselälle vaeltamaan, mukaan tuli Ewan ja Unna. Teimme päivän mittaisia vaelluksia ja oli myös välipäiviä. Ewan oli muuttunut entistäkin ahneemmaksi sekä hyvin hellyydenkipeäksi.










Pikkuhiljaa vatsanseutu alkoi pyöristyä. Mittailin vatsaa viikottain ja koko aikana vyötärönympärys kasvoi parikymmentä senttiä. Ewan oli kyllä erittäin ketterä ja liikkuvainen koko ajan, isosta vatsasta huolimatta :D

Olin varannut myös penturöntgenin, ja hoitaja antoi ajan 20.10. joka mielestäni oli aika myöhään vuorokausiin nähden. Kuitenkin 63 vrk tulisi täyteen 21.10.-23.10. riippuen mistä astutuksesta vuorokaudet laskee.

Hiljalleen valmistelin Ewanille pentuhuonetta. Pentuhuoneeksi valitsin kauniin ja rauhallisen huoneen, jossa on paljon ikkunoita ja näkymä puutarhaan. Pennut oppivat jo erottamaan päivät ja yöt, koska sinne tulee luonnonvaloa. Sieltä pääsee myös suoraan ulos.
Huoneeseen siirrettiin pentulaatikko, joka on palvellut jo kolmessa pentueessa: Nalalla (Ardiente Nina Bienvenida, ensimmäinen ja jo edesmennyt aussini) sekä kaksi Unnan pentuetta :)

Huoneesseen tuli myös sänky, jos minun täytyy yöpyä siellä. Synnytyssetti desifioitiin (kaksi tuttipulloa tutteineen, terässakset) sekä muut varusteet kaivettiin esille (mm hammaslankaa jos täytyy sitoa napanuoria, liukastetta, käsidesiä, kuumemittari, suojahanskoja, talouspaperia, pyyhkeitä, desifinointiainetta, pesuainetta, muistiinpanovälineet jne..). Ostin uuden purkin maitojauhetta (edellisiäkään ei ole tarvittu mutta päiväys jo vanhentunut) sekä ravintogeeliä. Infrapunalämmitin kiinnitettiin kattoon (ihan vaan varmuuden vuoksi) ja pentuaitauskin oli valmiina. Ja se tärkein asia: fleecepeitto, joka lojuu aitauksessa ja jossa on varmasti tuttuja hajuja. Siitä peitosta jokaiselle pennulle annetaan pala mukaan uuteen kotiin.

Ja sitten kaikki oli valmiina suureen tapahtumaan :)

Otan roolini kasvattana tosissani. Senlisäksi, että emo ja pennut saavat hyvää ravintoa, pentulaatikko ja ympäristö on puhtaat ja pennut käyvät eläinlääkärissä tarkastuksessa, sirutuksessa ja silmäpeilauksessa huolehdin siitä, että pennut leimautuvat kodin ääniin, ne tottuvat käsittelyyn, toisiin koiriin, kissoihin, eri-ikäisiin ihmisiin ja ulkoiluun. Opetan jo mm sisäsiisteyttä, luoksetuloa jne. Pennuilla on erilaisia leluja ja ne saavat myös tottua erilaisiin materiaaleihin, alustoihin ja esineisiin. Pentulaatikossa on myös lusikoita, jotta pennut oppivat pitämään metallia suussa. Pentujen kanssa leikitään ja ollaan muuten vaan. Ne saavat loppuaikoina olla osa perhettä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti