sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Synnytys 20.10.2015

Kokeilin kuumemittaria Ewaniin ihan huvikseni maanantaiaamuna 19.10. ja hämmästyksekseni huomasin, että lämmöt oli laskeneet. Lämpöä oli 37.4. En odottanut vielä että synnytys alkaisi.

Testasin myös korvakuumemittaria, ja se antoi samat lukemat. Päätin etten enää kiusaa koiraa peräsuolesta mittaamalla, kun korvasta on helpompaa ja nopeampaa mitata.
Ewanilla ei ollut vielä mitään oireita; se ei tehnyt pesää ja oli oma itsensä reipas :)

Iltaan mennessä Ewan rupesi hiljalleen läähättämään eikä ruoka maistunut. Pelkäsin että Ewan synnyttäisi meidän sohvalle, joten olimme Ewanin kanssa pentuhuonessa koiraportti suljettuna. Nukuin myös yöni pentulaatikon vieressä varmuuden vuoksi. Ja huonosti nukuinkin. Ewan läähätys voimistui ja Ewan oli levoton.

Tiistaina jouduin lähtemään puolen päivän jälkeen käymään Jyväskylässä, eli 45 km:n päässä. Minulla oli meno, jota ei voinut perua. Onneksi meillä oli harjoittelija Satu, joka lupasi olla Ewanin seurana kun olin poissa. Sovimme, että Satu koodaa heti jos jotain alkaa tapahtumaan. Mutta viestiä ei kuulunut (jännityksellä sitä odotin koko ajan). Olin antanut Sadulle kirjan koiran synnytyksestä, jota sai opiskella odotellessaan pentuja. Osaa toimia oikein ja etenkin mikäli huomaa, että synnytyksessä tapahtuu jotain erikoista.

Kun palasin kotiin noin klo 16, synnytys ei ollut vieläkään alkanut. Avasin koiraportin pentuhuoneeseen, Ewan tuli iloisena vastaan ja juoksi ohitseni suoraan olohuoneeseen nojatuoliin. Eipä aikaakaan kun sinne syntyi ensimmäinen pentu (klo 16.25) <3
Toinen pentu oli jo tulossa, joten emme voineet siirtää Ewania pentulaatikkoon. Eli kaksi ensimmäistä pentua syntyi nojatuoliin ja loput pentulaatikkoon. Saimme Ewanin vaihtamaan paikkaa, kun kannoimme pennut laatikkoon :)



A klo 16.25 syntyi musta tyttö 310 g
B klo 16.45 bluemerle poika 346 g
C klo 17.05 bluemerle poika
D klo 17.11 musta tyttö 226 g joka äänteli voimakkaasti heti synnyttyään, suorastaan kiroili
E klo 17.20 bluemerle tyttö 250 g
F klo 17.41 bluemerle tyttö
G klo 18.00 bluemerle poika 252 g

Sitten oli pidempi tauko, ja ajattelinkin, että pentue on nyt tässä kunnes...
H klo 19.20 bluemerle poika 302 g

Kahdeksan pentua, jotka kaikki voivat hienosti, olivat aktiivisia ja söivät <3 Myös emo voi hyvin ja hoiti pentuja esimerkillisesti. Ensimmäisen pennun kohdalla näki kyllä, että Ewan oli vähän ihmeissään, mutta muiden kohdalla hoiti kuin vanha tekijä.

Olin yllättynyt merlepentujen määrästä.. Odotin enemmän mustia pentuja ja ehkäpä redmerleä isänsä mukaan. Ihana yllätys :) Tosin olisi siellä voinut olla edes yksi redmerle joukossa :D

En saanut kaikkien painoja mitattua, koska en raaskinut irroittaa pentuja tissiltä. Kaikki näyttivät niin hyvinvoivilta, ettei tuntunut tarvetta siihen. Kaikki punnitsin seuraavana aamuna.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti