perjantai 6. marraskuuta 2015

144 kynttä

Eilen torstaina oli pennuille uusi kokemus: kynsien leikkaaminen. Kynnet olivat jo yllättävän pitkät ja todella terävät. Ne olivat kuin neulan kärki.  Ewanin vatsanahasta jo erottui pikkukynsien jälkiä, koska pennut polkevat etutassuillaan imiessään maitoa.

Siispä kynsileikkurit (ihmisten mallia) esille, otsalamppu päähän ja lukulasit nenälle.
Aloitin herra H: sta. Poika oli hyvin aktiivisella päällä, joten ensin piti saada H rauhoittumaan ennenkuin uskalsin leikata.
Muut pennut olivat unisia joten ne eivät juurikaan mitään tuumailleet koko hommasta. Homma hoitui yllättävän nopeasti, ottaen huomioon että kynsiä on 144. Jännä miten jo pienenä löytyy sellainen refleksi, että kun juuri olet leikkaamassa kynnestä, koira vetäsee tassun pois. Osalla pennuista oli juuri tämä ilmiö :D Helpolla päästiin silti :)

Pennuilla joutuu usein leikkaamaan kynsiä, ne kasvaa nopeasti ja ovat teräviä.

Lisäksi tein suursiivouksen pentulaatikkoon. Pennut pääsivät silläaikaa laittialla olevan makuualustan päälle ja siitä ne sitten liikkuivat kukin taholleen. Maailma on avara :)

Pikku Alma löysi hyvän nukkumapaikan pyykkitelineen juurelta :)

Pennut muutenkin mönkivät pesästä pois; ja yllättävän usein juurikin yöllä. Arin kanssa heräillään pentujen kutsuääniin ja keräillään pennut takaisin pesään. Jep - osataan kyllä jo lähteä pesästä mutta ei osata takaisin :) Maailma odottaa näitä hurmureita <3












Tässä to 5.11. otettuja kuvia. Joko erotatte nämä suuret persoonat toisistaan?
Kaikilla silmät on auki, mutta sameita on silmät vielä. Korvat ovat vielä ummessa.















Näinkin voi imettää, sopivasti haukotus tulossa

Tähän nuuskutteluun ei kyllästy
<3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti